Stiller ikke til "skate off"

Tore Solli nekter å gå "skate off" i Vikingskipet 2. januar. Han mener NM-bronsen i skøyter allround bør holde til EM-deltakelse.

Derfor skrev Sandefjord Skøiteklubbs sportslige leder, John Arthur Olafsen, et åpent brev til skøytepresident Vibecke Sørensen, hvor det erklæres at Tore Solli ikke kommer til å stille for "Skate off" i Vikingskipet.

Endrer spillereglene
– Vi sendte brevet fordi Norges Skøyteforbund (NSF) nok en gang endrer spillereglene for EM- uttaket. Mandag innførte de tidsdifferanser. Det var til fordel for Solli, men da synes vi nok var nok. EM-uttaket likner en parodi, sier Olafsen.

Uenige om regler
Han mener NSF har endret reglene for EM-uttaket flere gan-ger. Olafsen ser ingen grunn til at NSF skal arrangere "omkvalifisering" om EM-plassene.
– Vi må ha klarhet i hvilke uttaksregler som gjelder i forkant. Vi kan ikke forholde oss til spilleregler som stadig endres, sier Olafsen. Dette er ikke NSF enig i.
– Vi har og har hatt de samme spillereglene for uttak til EM de fem årene jeg har jobbet her, sier Øysten Haugen, sportssjef i NSF.

Uholdbart
– Solli er den eneste som har gått World Cup-løp og er blant de fire beste i NM. Dette blir for dumt. I tillegg synes vi det er underlig at man skal gå kvalifiseringsrunder, når Solli har prestert over tid, sier Olafsen. Han mener det er uholdbart og uryddig at premissene for EM-uttaket endres underveis.

Grødum har vært bedre
– Uttaket er ikke basert kun på NM, men også på World Cupen. Grødum har vært mye bedre enn Solli i World Cupen. Derfor føler vi at det er fair at Solli får en mulighet til å vise at han er i så god form som han beviste i NM. I tillegg var NM utendørs, mens EM er innendørs i likhet med World Cupen, sier Haugen. Olafsen mener derimot at Solli har prestert over tid, han leverte under NM, og at dette er tilstrekkelig.– Sportslig leder i NSF har for vide fullmakter, og det var derfor vi sendte et åpent brev til president i NSF, Vibecke Sørensen, så hun og styret kan stramme inn disse, sier SSKs sportslige leder. Han mener NSF har trukket "treningsfaglig vurdering" for langt med tanke på EM-uttaket, og at Sollies prestasjoner i NM burde holde til EM-plassen.

Beste laget til EM
– Målet mitt er å ha med det beste laget til EM samt få med flest mulig til VM på Hamar i februar, sier Haugen.Likevel nekter Tore Solli å stille til start for "Skate off" om EM-plass. – De prestasjonene jeg gjorde i NM, skal være gode nok for en EM-plass. Jeg slo Øystein Grødum på 5.000 meter der, og det er den distansen jeg er satt opp til å gå mot Øystein Grødum i Vikingskipet, sier Tore Solli. Solli mottok tirsdag massiv støtte via mail. Fire supportere i Nederland startet også en omfattende blogg samt en støttegruppe på Facebook for å vise sandefjordstalentet sin støtte. – Det er veldig smigrende, sier Solli.


(artikkelen er publisert på nettsiden for Sandefjords blad, onsdag 31 december)